Terug

Hoe kan ik mijn drang tot overeten leren hanteren?

Eveline

Allerlei dieten heb ik geprobeerd om af te vallen. Het gaat een tijdje goed waarbij ik inderdaad afval, maar iedere keer val ik na een tijdje weer terug op oude gewoonten. De drang tot snoepen, te veel chips en nootjes eten etc. Groeit dan weer geleidelijk en langzaam aan word ik weer te zwaar. Kortom de dieten werken een tijdje, maar uiteindelijk levert niets. Ook alle goede programma's om tot een gezondere levensstijl te komen door gezonde voeding en bewegen falen bij mij. Hierna voel ik mij gefrustreerd en ga ik weer ongezond eten. Het probleem zit bij mij in mijn hoofd. Wie kan mij helpen?


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk Mental Balance

Beste Eveline,

De eerste stap heb je al gezet, je zegt: "Het probleem zit bij mij in mijn hoofd." Welnu dat is niet alleen bij jou zo, maar bij alle mensen met overgewicht. Jij erkent het en het staat dus 1 - 0 voor jou! Echter de wedstrijd is nog niet gewonnen. De harde werkelijkheid is dat mensen met overgewicht in meer of mindere mate aan een verslaving lijden. Als je alcoholist bent zul je absoluut moeten stopen met alcohol, een een drugverslaafde moet geheel clean worden, een gokverslaafde met volledig stoppen met gokken; een beetje stoppen werkt niet leert de ervaring.Echter als je in meer of mindere mate verslaafd bent aan eten kun je niet stoppen met eten; het zal gereguleerd moeten worden. Velen met overgewicht hebben nog steeds de hoop dat er slimme pilletjes bestaan, kruidenmengsels of een wonderdieet waarmee ze hun overgewicht kunnen overwinnen. Als je over de laatste 25 jaar kijkt dan is het een komen en gaan van wonderdieten waarbij de samenstellers hun portemonee dikker wordt, u tijdelijk slanker en op termijn dikker. Evolutionair zijn wij gebouwd op eten stapelen. We leven in een tijd dat er voldoende voedsel is en dat was nooit eerder zo. Sterker nog de reclame is de hele dag bezig om u voedsel met veel suiker en vet te laten eten. De enige manier om af te vallen is uw hersenen herprogrammeren om uit de ban van eten te komen. Dat is de harde werkelijkheid.
De sleutel om uw hersenen af te stemmen op een gezonde voedselbehoefte ligt in uw onbewuste. Om af te dalen in uw onbewuste kan een hypnotherapeut uw gids zijn. De therapeut maakt dat u weer de regie over uw behoeften krijgt en tot gezonde keuzes te komen. Meer weten kijk eens op mijn website of mail of ben mij eens om tot oplossingen te komen.

Hartelijke groet,

Dr. Fons de Vries
Praktijk Mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL  Amersfoort