Praktijk Mental Balance


Darthuizerberg 49 3825 BL Amersfoort
033- 470.23.21 Klik om te bellen

Over Praktijk Mental Balance

Wonderdiëten werken niet. Dat is het slechte nieuws, maar ik kom zo met het goede nieuws De meeste mensen vervallen na kortere of langere tijd weer terug in hun oude eetgewoonten. Het jojo-effect treedt op waarbij je weer terugkeert op het oude gewicht en uiteindelijk naar een nog hoger gewicht. Tijdens het lijnen gaat het lichaam namelijk vooral spierweefsel afbreken en slechts in minder mate vetweefsel. Het lichaam gaat naar een lager stofwisselingsniveau en de kilo’s vliegen er na een tijd weer aan. Omdat het lichaam door veelvuldig lijnen zuiniger met energie uit voedsel omgaat, zal lijnen in de meeste gevallen uiteindelijk niet tot gewichtsafname, maar juist tot gewichtstoename leiden. Bovendien treedt er bij snel lijnen vetafzetting in je bloedvaten op, waardoor de kans op hart- en vaatziekten toeneemt.

Dan nu het goede nieuws. Denk je slank! En hoe doe je dat?
Eetpatronen worden beheerst door emoties en de sleutel daarvan ligt in de hersenen. Emotie-eten, troost-eten, stress-eten het is je allemaal bekend, maar de sleutel naar een gezonder eetpatroon lijkt zoek.

Hypnotherapie is effectief gebleken in de behandeling van eetstoornissen, die leiden tot over- of ondergewicht. De oplossingen liggen in je jezelf, maar zijn verborgen geraakt in het onbewuste. Hypnotherapie kan de sleutels aanreiken om de oplossingen in het onbewuste bewust te maken, waardoor een blijvend gezond eetpatroon kan worden ontwikkeld.

Als hypnotherapeut heb ik ook op universitair niveau voedingsleer gestudeerd . Ik kan samen jou maatwerk-oplossingen aanbieden om op een verantwoorde manier gestaag af te vallen en ook op het gewenste gewicht te blijven. Je krijgt niet alleen grip op je eetpatroon, maar vooral ook grip op je leefpatroon, waardoor de energie die verdween bij het in stand houden van je eetstoornis nu gebruikt gaat worden om echt gezond te gaan leven.

Hierbij is genieten van eten zeker geen taboe.

Denk je slank! Denk daar over na en bel of mail mij voor verdere informatie op maat.

Dr. Fons de Vries
Praktijk Mental Balance
Gewichtsbeheersing, hypnotherapie, EMDR, PDS-therapie, relatietherapie & integratieve psychotherapie
Darthuizerberg 49
3825 BL Amersfoort

Foto's

Praktijk Mental Balance in het kort

Diensten

Begeleiding bij afslanken
Begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling
Ondersteuning bij afslanken
Samenstellen persoonlijk voedingsadvies
Samenstelling van sportprogramma’s

Afspraak 's avonds mogelijk

Ja

Afspraak in het weekend mogelijk

Ja

Onze locatie

Praktijk Mental Balance


Darthuizerberg 49 3825 BL Amersfoort
033- 470.23.21 Klik om te bellen