De Afweging


Jacob van Campenlaan 6a 1222 KM Hilversum
0652411355 Klik om te bellen

Over De Afweging

Goed dat je rondkijkt bij de Afweging, BGN Gewichtsconsulent

Wil jij afvallen, gezonder en fitter worden? Ik kan je hier bij helpen. Of er nu 3 of 13 kilo af moet, ik weet waar ik het over heb.

Ervarings-deskundige begeleiding


Ik ben wat je kunt noemen een laatbloeier. Ik was er  helaas  wel vroeg bij als het gaat om gewichtsproblemen. Op mijn 10de woog ik 64 kilo. Toen goed voor een BMI van 29.  Mijn BMI is nu 22,5 wat past bij een gezond gewicht.

Ik weet hoe overgewicht je leven kan beïnvloeden. Als ik een ernstig te dik kind zie raakt me dat nog steeds.

Ieder mens is anders en ieder lijf is anders. Door goed naar jou te luisteren, naar wat jij wilt en waar jij tegenaan loopt ontstaat een persoonlijk advies. Hiermee kan jij jouw afslank of ‘gezonder eten’ doelen wél behalen. en behouden. Tijdens een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek leer ik jou graag beter kennen om te zien of ik jou verder kan helpen.

Afvallen met hulp en begeleiding in Hilversum en ONLINE. Wat kan je verwachten – in ‘t kort –


Tussen het kennismakingsgesprek en de intake in houd jij 5 -7 achtereenvolgende dagen een voedingsdagboek bij. Dit vraag ik van jou om zo een goed beeld te krijgen van wat en hoeveel je eet.

Tijdens de intake lopen we samen door jouw voedingsdagboek heen. Ook bespreken we het door jou vooraf ingevulde intakeformulier.


Je wordt gewogen op een weegschaal die naast gewicht ook vetpercentage, visceraal vet en fysieke conditie meet. Al deze getallen komen in jouw persoonlijke afslankplan terug. Wegen gebeurt met kleding aan en op blote voeten.

Als jij kiest voor het 3 maanden online traject afvallen dan verloopt het wegen anders. Er zijn meerdere mogelijkheden:

 • Jij beschikt al over een betrouwbare weegschaal die ook vet% meet. of
 •  Jij kan je vet% bij een sportschool laten meten en de meting met mij delen als wij bellen. of 
 • Ik kan je helpen een betrouwbare (4 punts) weegschaal die vet% meet aan te schaffen voor een prijs van ongeveer 75 euro. Deze Blijft dan gewoon jouw eigendom. of 
 • Jij kan gebruik maken van deze weegschaal tijdens het traject voor € 25,- inclusief verzendkosten naar en van je woning. Ik regel alles, of 
 • We laten het vet% achterwege en meten alleen jouw gewicht. Deze laatste optie is met name geschikt als jij veel wilt afvallen en dus redelijk veel overgewicht hebt, denk aan 10+ kilo


We bespreken de voorwaarden van jouw persoonlijke afslankplan, geheel aan jouw doelen en wensen aangepast.. Ik schets voor jou hoeveel je mag eten en in grote lijnen wat je mag eten. Je ontvangt ook persoonlijke dagmenu’s en een voorstel voor een beweegplan.


We bespreken welke voedingswissels jij zou kunnen proberen om je doelen te halen én te behouden.


Daarna houden we gemiddeld eens per 2 weken contact om je voortgang te bespreken en bij te sturen waar nodig.


Waarom een BGN gewichtsconsulent?

 
De Afweging Gewichtsconsulent is aangesloten bij (en daarmee erkend door) de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Mijn praktijk voldoet aan de volgende kwaliteitseisen:

 • Is in het bezit van een erkend diploma Gewichtsconsulent;
 • Volgt regelmatig bij- en nascholingen;
 • Begeleidt de cliënten volgens de BGN-richtlijnen;
 • Is aangesloten bij de BGN-klachtenprocedure;
 • Verkoopt geen afslankproducten.
 • Je kunt van mij een gedegen advies verwachten, wat jou helpt om op een gezonde en verantwoorde manier op je streefgewicht te komen. Dit alles op basis van gewone, gangbare voeding. Ik werk volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op de huidige inzichten met betrekking tot voeding en gezondheid. Het Voedingscentrum heeft de richtlijnen vertaald naar toepasbare adviezen voor de consument, zoals de Richtlijnen Voedselkeuze en de Schijf van Vijf.

Leuke info;

5,5 kg zijn we gemiddeld aangekomen sinds 14 maanden… sinds de start van Corona. Lees er hier meer over..............

 • …. We niet massaal Corona-kilo’s aankomen omdat de sportscholen dicht zijn maar omdat we onze calorie-inname niet hebben aangepast aan meer stilzitten….
 • …. Je 20 uur moet wandelen om 1 kilo vet te verbranden? Weeg jij minder dan 75 kilo? Dan moet je zelfs nog langer wandelen….
 • …. Je een halve marathon kan lopen op de calorieën uit 1 grote zak Dorito-chips (mits je in staat bent om een halve marathon te lopen… of course)….
 • …. Het in onze drukke levens dus veel logischer is om je calorie inname te beperken i.p.v. elke dag proberen het teveel er af te werken in de sportschool of in het bos….
 • …. Spierversterkende oefeningen wél heel behulpzaam en gezond zijn vooral tijdens een periode van gewenst gewichtsverlies….
 • …. Spieropbouw door spierversterkende oefeningen ook prima buiten de sportschool kan plaatsvinden. Doe plank, sqaut of push up challenges, koop een kettelbell en zoek een bijpassend youtube fimpje er bij….
 • …. Gezond eten iets anders is dan eten met als doel af te vallen. Als je gezond eet, val je niet automatisch af, want naast gezond eten is het nog belangrijker om je calorie-inname te beperken. Als je gezond eet, maar simpelweg te veel er van… val je alsnog niet af….
 • …. Veel mensen juist de mist in gaan met gezond eten omdat ze niet weten hoeveel ze er van eten? Noten? Gezond! Doen! Maar niet meer dan een handje. Wat is een handje? 30 gram. Wat is 30 gram? Ga dat maar eens wegen….
 • …. De gemiddelde Nederlander 5,5 kg is aangekomen tijdens de Corona-periode die nu 14 maanden duurt….
 • …. 5,5 kg precies is wat je op een gezonde en duurzame manier kan afvallen in 3 maanden. En dat mijn online traject precies 3 maanden is. En dat dat nu in de aanbieding is….

Foto's

Nu! 20% korting op alle online pakketten en consulten afvallen

De Afweging in het kort

Diensten

Begeleiding bij afslanken
Begeleiding bij gewichtsbehoud
Ondersteuning bij afslanken
Samenstellen persoonlijk voedingsadvies
Samenstellen van diëten

Soort dieet/principe

Afslanken onder begeleiding
Afvallen zonder Dieet
Lifestyle coach
Online begeleiding

Afspraak 's avonds mogelijk

Ja

Afspraak in het weekend mogelijk

Ja

Onze locatie

De Afweging


Jacob van Campenlaan 6a 1222 KM Hilversum
0652411355 Klik om te bellen