Maaltijdsalades

Maaltijdsalades zijn ideaal als je restjes hebt in je koelkast. Maaltijdsalades passen uitstekend in een gezonde leefstijl, omdat er veel groenten in verwerkt kunnen worden.

De maaltijdsalade! Elke keer verrassend anders….

Een maaltijdsalade is makkelijk, snel, en ideaal als je wil afvallen. Een salade past prima in een gezonde leefstijl. In de supermarkt staan allerhande kant -en klaarsalades voor het grijpen. Er zijn wel grote verschillen in samenstelling en hoeveelheid energie. De lichtste variant die ik kon vinden bevatte 380 kcal en de meest energierijke 980 kcal.

Er zijn ingrediënten die zorgen voor veel energie en dat is bijvoorbeeld de enorme zak dressing die er bij zit. Gebruik een klein beetje en het komt de lijn ten goede. De smaak overigens ook. De kaasjes, noten en zalm zorgen ook voor een energieboost. Lees dus het etiket!

Wil je zelf je salade maken dan zijn de mogelijkheden oneindig. Ideaal om restjes uit je koelkast te verwerken. Hieronder een paar voorbeelden:

-Een restje gekookte aardappels, restje vis, verse sla, paprika, hazelnootjes en een dressing van olijfolie, mosterd, honing en wat tijm en peper.

-Gekookte (volkoren)pasta, rucolasla, geraspte worteltjes, gesneden dadels, pijnboompitjes en gedroogde tomaatjes met een dressing van Italiaanse kruiden, knoflook, yoghurt en wat olijfolie

-Gekookte rode bieten in kleine stukjes snijden, haring, uitjes, appel en azijn met een klein beetje suiker. Eventueel een klein beetje (koude) krielaardappeltjes erbij doen.

- Pasta, mozzarella, courgette, gele paprika, eikenbladsla, pasta, druiven (ontpit en gehalveerd. Dressing van balsamico azijn en een beetje olijfolie. Stukjes verse basilicum erop leggen.

- (Zilvervlies)rijst gekookt, mandarijnpartjes, ananasstukjes, blokjes gerookte kip, groene paprika, maïs met een dressing van magere kwark met sinaasappelsap en kerrie. Wat gembersiroop erbij voor een zoetere smaak.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat is jouw favoriete (maaltijd)saladerecept?

Op March 13, 2013