Vijf hardnekkige misverstanden over afvallen

Er gaan nogal wat verkeerde overtuigingen rond over afvallen. Eigenlijk kun je pas gaan afvallen als je duidelijk voor ogen hebt, wat afvallen eigenlijk is. Bij een gezond voedings- en beweegpatroon zul je vanzelf kilo’s gaan verliezen. Toch hoor ik nog voortdurend:
  • Gewicht verliezen is een fluitje van cent!

Onzin natuurlijk, afvallen vraagt doorzettingsvermogen, het veranderen van je gedragspatroon en alle steun van je omgeving. Dat doe je niet even tussen de bedrijven door.

  • Gewicht verliezen kun je alleen doen!

Niet waar! Het zou prettig zijn wanneer je bij het streven naar een gezonder voedingspatroon een medestander zou vinden. Heb je die niet, kun je natuurlijk altijd terecht bij je gewichtsconsulent. Daarnaast vraagt een veranderend voedingspatroon steun van je naaste omgeving. Werkt deze niet mee, wordt het erg lastig om vol te houden.

  • Met succes de nodige kilo’s eraf betekent hongeren!

Nee juist niet. Juist al die crash diëten zorgen voor een trage verbranding. Op het moment dat je terugvalt in je oude eetpatroon, zitten alle kilo’s er zo weer aan. Een gezond gewicht vraagt een levenslange aanpassing.

  • Als je wilt afvallen kun je ieder dieet volgen die je wilt!

Nee! Niet ieder dieet of hulpmiddel bij het afvallen is geschikt voor iedereen. Naast dat diëten en hulpmiddelen vaak een kortdurend effect hebben, kan niet iedereen dit in zijn levensomstandigheden toepassen. Er is geen snelle remedie, hoe graag je dit ook wilt geloven. Afvallen vraagt een gezond eet- en beweegpatroon.

  • Gewicht verliezen is een kortdurende inspanning!

Zoals al eerder vermeld, helaas is er geen crashdieet, pilletje of ander hulpmiddel die zorgt voor gewichtsverlies voor de langere termijn. En dat is juist wat je graag wilt!

Op January 4, 2013