Een nieuwe aanpak voor gewichtsbeheersing: Slinc.

Het Fase 1-2-3 programma van Slinc. is een nieuw en uniek programma op het gebied van afslanken. Met juist de nadruk op ‘het gewicht behouden’ onderscheidt dit programma zich van alle andere diëten. “Afslanken is slechts de weg die je bewandelt naar het einddoel: Balans,” is het motto van dit Slinc. concept. Een intensief programma, met een aanpak van lichaam en geest voor een optimale balans in je leven.

“Mensen willen niet alleen afvallen, ze willen vooral die kilo’s ook niet meer aankomen: het gevreesde jojo-effect. Om dat te bereiken, is er meer nodig dan alleen maar die overtollige kilo’s kwijt raken.”, vertelt eigenaresse Rachel Hulshof van In Shape Afslankstudio Eindhoven. “Een verandering in eetgedrag, beweging, levensstijl en instelling is nodig om balans in je gewicht en in je leven te creëren. Het Slinc. concept biedt met het Fase 1-2-3 programma hierin de uitkomst.”


Fase 1-2-3: Afslanken, Stabiliseren en Balans

Het programma bestaat uit 3 Fases: Afslanken, Stabiliseren en Balans. Alle fases vinden plaats onder intensieve persoonlijke begeleiding van een coach, begeleider, trainer of voedingsdeskundige. Het voedingsprogramma, de ondersteunde voedingssupplementen en de mentale begeleiding en bewustwording zijn per fase verschillend. Zo begin je bij Fase 1 op 1000 tot 1200 kcal en eindig je in Fase 3 op een voedingsprogramma dat gebaseerd is op 1800 tot 2000 kcal voor een vrouw en 2300 tot 2500 kcal als man. Rachel: “Eten krijgt een andere waarde en invulling in je leven. Met Slinc. leer je opnieuw eten.”


Fase 1 Afslanken

Het Slinc. voedingsprogramma in Fase 1 is gebaseerd op een gezond eetpatroon aangevuld met (plantaardige) voedingssupplementen. Je kunt normaal kunt blijven eten, maar valt toch gemiddeld 1kg per week af! Als man kun je zelfs een gemiddelde van 1,5kg per week behalen. Dit in tegenstelling tot veel andere voedingsprogramma’s waarbij je normaal mag blijven eten en gemiddeld maar 0,5kg per week verliest.


Begeleiding

De begeleiding gedurende de 3-Fasen is gericht op het voedings-, beweeg- en/of behandelprogramma, bewustwording, gedragsverandering en gewichtsbeheersing. Fase 1 Afslanken is een behandelmethode die bestaat uit een combinatie van een voedingsprogramma, intensieve persoonlijke begeleiding en beweging. De meest effectieve manier om blijvend af te vallen, zo blijkt ook uit een studie van voedingswetenschappers van de Wageningen Universiteit. “In Fase 2 en 3 gaat de begeleiding meer in op de levensstijlverandering, de valkuilen en het herkennen en doorbreken van de vicieuze cirkel.,” licht Rachel toe. “De begeleider coacht je in een andere denkwijze en een andere invulling van eten en bewegen afgestemd op je leven met als doel om het behaalde gewicht te behouden.”

Duur van programma

Om het gewenste resultaat te bereiken, vraagt om de nodige aandacht en tijd. Zeker omdat het hier ook gaat om een mentale proces. Rachel: “Je kunt niet verwachten dat je in een korte periode een (gedrags)patroon kunt doorbreken dat je al heel je leven gewend bent. Het is een intensief proces waar je dus gedurende een langere tijd mee bezig bent.” Het programma duurt 1 tot 2 jaar, afhankelijk van de individuele doelstellingen en resultaten.


My way of life

Om dit intensieve traject te ondersteunen heeft Slinc. een interactief programmaboek ontwikkeld, ‘My way of life’. Dit persoonlijk dagboek geeft je meer inzicht in de mentale en lichamelijke verandering. Het en geeft inzicht in de huidige levensstijl en –instelling en hoe je dit kan veranderen om je gewicht goed te behouden. “Met wekelijkse opdrachten, tips en weetjes, eetdagboek, notities van de coach, voor- en na foto’s schrijf je je eigen persoonlijke leerboek,” vertelt Peggy. “Je kunt er ook regelmatig in terug bladeren tijdens maar ook na het programma. We willen met dit boek vooral mensen stimuleren om hun aandacht er constant te houden. Zeker als je op gewicht wil blijven, is dit heel belangrijk.”


Met Slinc. bereik je je streefgewicht, maar leer je ook hoe je dit gewicht kunt behouden. Slinc. is ‘a way of life’.

Op March 15, 2012