Stop diëten ga gezond eten!

Eind maart, het is nat en druilerig dus lekker aan de stamppot! Voor velen een periode van op het gewicht willen letten, maar er nog niet altijd aan toe komen.

Het is de tijd van nieuwe diëten die u alle gouden (afval)bergen beloven. Vaak wil men in een maand het gewicht kwijt raken, wat men er in 5 jaar aan heeft gegeten. Heeft u al eens geprobeerd gewoon gezond en ook nog lekker te eten? Dat kunt u makkelijker en langer volhouden dan een crashdieet.

Een van de nieuwe trends is weer een eiwitrijk dieet, zeer gelijkend op de andere bekende koolhydraat arme, eiwitrijke diëten. Een volgend gat in de markt is de makkelijkste manier, slank per tablet! Joepie, de oplossing om niet bewust met voeding om te hoeven gaan en toch slank te worden……een paar groene en witte pilletjes en hoppa, klaar ben je. Er wordt zelfs gesuggereerd: bewegen mag, maar hoeft niet! Let toch maar erg op, voor u het weet bent u misschien wel even wat slanker maar heeft uw gezondheid er ernstig onder te lijden.

Maar… ik heb er zin in, u ook?

Op 1 januari heb ik de eerste hardlopers al weer voorbij zien komen. Sommige duidelijk voor het eerst. Andere de gewone routine weer oppakkend en genietend van een stuk hardlopen. Velen hebben hun goede voornemens omgezet in daden.

In mijn praktijk geef ik voedingsadviezen die er op gericht zijn mijn cliënten een gezonder voedingspatroon aan te leren. Veel van mijn cliënten willen afvallen en sommigen aankomen. Om dit doel te bereiken geef ik adviezen die op de persoonlijke wensen zijn afgestemd.

Op March 19, 2011