Een gezond ontbijt

Uw lichaam gebruikt ongeveer 1 liter vocht tijdens de nacht door o.a. transpireren en ademen. Daarnaast gebruikt uw lichaam de voedingsstoffen van de vorige dag om zichzelf te herstellen. Uw lichaam wordt daarom ‘s ochtends ‘leeg’ wakker en vraagt om nieuwe energie en voedingsstoffen. Bij het traditionele Europese ontbijt veroorzaakt koolhydraatrijke voeding een onmiddellijke stijging in de suikerspiegel. Hierop reageert het lichaam, met als gevolg een daling van de suikerspiegel. Resultaat van deze schommeling kan zijn; opslag van vet, een verlaagde suikerspiegel of het verlangen naar meer koolhydraten

Het lichaam raakt uit balans!

Dit patroon herhaalt zich vaak meerdere malen per dag en zo komt u terecht in een vicieuze cirkel. Een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon helpt u op gewicht te blijven en heeft een gunstige invloed op de spijsvertering, de darmen en hart en bloedvaten.

Een gezond ontbijt voorziet het lichaam van vitale voedingsstoffen en energie. Hierdoor blijft de suikerspiegel op peil. Dit helpt gedurende de dag het verlangen naar koolhydraatrijke voeding te verminderen. Op deze manier blijft de eetlust beter onder controle en verdwijnen de hongeraanvallen naar bepaalde koolhydraten zoals snacks, koek, chocolade, gebak, junkfood, frisdrank, etc. Het lichaam blijft in balans en kan zijn eigen opgeslagen vet voor meer energie gaan gebruiken.

Shake your breakfast!

De Formula 1 shake van Herbalife is lekker, snel en gemakkelijk voor de haastige ontbijters maar ook voor de vroege vogels. Het is rijk aan proteïnen, wat ervoor zorgt dat uw hongergevoel wordt beheerst. Het bevat goede koolhydraten en vetten voor een goede start. Daarnaast zitten er 12 vitaminen en 11 mineralen in de shake voor een goede werking van het organisme. De melk zorgt voor een goede hydratering. U kunt er zelf eventueel nog fruit naar smaak aan toevoegen en klaar is uw uitgebalanceerde ontbijt!

Het is dus belangrijk uw lichaam ‘s ochtends opnieuw van energie te voorzien in de vorm van een evenwichtig en voedzaam ontbijt. Denk hierbij aan het spreekwoord “Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar”.

Op November 17, 2010