sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over afslanken

Op dieet? Vertrouw niet op je wilskracht

  Vaak starten we een dieet met de gedachte: ‘de komende tijd helemaal geen snoep, snacks en vet’. Om dit te bereiken, vertrouwen we vaak op onze wilskracht. We zijn immers geen doetjes, en als we het slechte spul niet willen, dan nemen we het ook niet.   In de praktijk blijkt dit vaak moeilijker dan gedacht. Het voornemen om niet te snoepen of snacken is erg moeilijk vol ...

Lees meer >>

Op 21 maart 2015

Kun je je hormonen de schuld geven van je overgewicht?

Je lichaam heeft een hormonaal netwerk, dat zorgt voor balans en een goede gezondheid. Er zijn vier hormonen die de basis vormen van dit netwerk: 1. oestrogeen 2. progesteron3. insuline4. cortisol   Hormonen zijn stofjes die je organen aanzetten tot werking. Ze werken heel langzaam en langdurig, dus veranderingen gaan altijd langzaam. Als er geen goede balans is in je ...

Lees meer >>

Op 9 december 2014

Stress en toch afvallen?

Stress, De een valt er van af en de ander komt er juist van aan. Hoogstwaarschijnlijk zorgt stress er voor dat je aankomt omdat je meer gaat snoepen en snacken. Hoe kan het nou eigenlijk dat stress leidt tot meer eten? En hoe kun je stress (en dus eetbuien) voorkomen?   Wat is stress? Stress is normaal gesproken heel gezond. Het is een natuurlijke reactie die je helpt in ...

Lees meer >>

Op 8 december 2014

Hoe is gewichtstoename rond de overgang te verklaren?

In de overgang van de vruchtbare naar de onvruchtbare fase houden je eierstokken er langzaam aan mee op om oestrogenen aan te maken. Dit proces duurt zeker 10 jaar en in die tijd kun je veel last hebben van klachten door de schommelingen van je hormonen. Alle klachten die je hebt, zijn hierop terug te voeren

Lees meer >>

Op 2 mei 2014

Wat zijn antioxidanten en wat doen ze (of juist niet)?

Eén van de toverwoorden van de gezondheidsmagazines, je kunt geen blad openslaan of er wordt wel iets over verteld, fabels en feiten. Ze schijnen super gezond te zijn en er worden allerlei gezondheidsclaims aan gehangen die vaak onmogelijk zijn om te controleren.

Lees meer >>

Op 10 april 2014